3RIOART vzw

3rioart is een Aarschotse vzw die kunst en cultuur in de marge promoot. Lokale muzikanten, schrijvers, dichters, kunstenaars, ... kunnen er terecht met hun projecten.
3rioart is een Aarschotse vzw die kunst en cultuur in de marge promoot. Lokale muzikanten, schrijvers, dichters, kunstenaars, ... kunnen er terecht met hun projecten.
Bakkerij Rubbens is een ambachtelijke natuurbakkerij in Tielt-Winge. Gestart als familiebedrijf met opa Rubbens in 1932, bleef de bakkerij drie generaties lang in de familie. Intussen namen Jean-Marie Stuckens en zijn vrouw Peggy uit Aarschot in 2011 de bakkerij over.
Hoewel de deuren van de bakkerij intussen gesloten zijn, maakt Benny Swinnen in zijn atelier nog steeds zijn erkende streekproducten. Een gevestigde waarde in Hoegaarden, een eeuw traditie en een passie voor streekproducten.
De eigen honing van imker Jan is de basis van Biekes: heerlijke producten met een vleugje 'Scherpenheuning'. Wij laten jullie mee genieten van de ambachtelijke nougat en granola, gemaakt door Sanne en Jan uit Scherpenheuvel.
Geïnspireerd door de legende van Broeder Jacob, brouwden Johan Claes en Bruno Verbiest uit Wezemaal een eigen brouwsel.
Of je mag ook zeggen "Beste Hobbybrouwers der Lage Landen", die titel hebben ze in 2015 ontvangen voor hun creatie Druppel Hop.
Een kleine artisanale huisbrouwerij waar kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. De productie gebeurt nog volledig ter plaatse en handmatig.
Er is terug leven in de brouwerij!
De vier kleinkinderen van Marcel Van Hellemont zetten het werk van hun grootvader verder: met Linus Pils brengen ze een retro-bier op de markt, gebaseerd op de traditionele Gold-Pils uit de jaren '60.
Pittige speciaalbieren van hoge gisting. “Gevaarlijk lekker, en net als de wolf vol mystiek, eenvoud en pracht”.
De wijngaard van Daniël Vandervaeren ligt op de zuiderflanken van de Houwaartseberg. De typische ondergrond zorgt voor een eigen karakter van de wijn.
Een kleinschalig biologisch bedrijf in Houwaart, waar Gaia en Lukas de fakkel overnamen van Lea en Marcel.
Bart Landuyt, bio-ingenieur en doctor in de medische wetenschappen, en Bart Liesenborghs, regent tuinbouwschool, begonnen in 2007 te experimenteren met eigen bierbrouwsels. Na heel wat proberen en proeven met behulp van vrienden, kwam de vraag naar commercialisering. Daarom werd een samenwerking aangegaan met De Proefbrouwerij. In samenwerking met professor Verstrepen van de Katholieke Universiteit Leuven werd een supergist ontwikkeld, speciaal voor het bier.
De authentieke mosterdmolen die "Jeinke Mosterd" in 1924 kocht, is nog steeds het hart van deze mosterdmakerij in Lubbeek. Alle mosterdzaadjes, waaronder ook gele zaadjes van eigen bodem, worden er fijngemalen tussen de molenstenen.
Karen Baert en Sonja Peeters zijn de drijvende krachten achter beleefboerderij en streekwinkel De vliertuin. Als herboriste en theesommelier creëren ze eigen theemengsels en kruideninfusies.
Delvora is een artisanale chocolaterie in Betekom. Hun winkel ademt de sfeer van het ambacht uit: je hebt er een mooi zicht op het atelier waar de chocolade en pralines met veel zorg en vakkennis vervaardigd worden.
Mensen samen brengen rond en met bier, dat is het doel van de Dorpsbrouwerij Bierbeek. Want zeg nu zelf, Bierbeek zonder eigen bier?
Een familiebedrijf in Meensel-Kiezegem dat reeds meer dan 40 jaar actief is. Sinds 1994 bedenken ze ook eigen streekproducten.
Een familiebedrijf in Rotselaar, waar al sinds 1935 koffie gebrand wordt. Meer zelfs, Pieter Claes mocht de titel "Beste Belgische koffiebrander 2012-2013" in ontvangst nemen!
Joel heeft al een paar jaar de smaak te pakken: als hobby imker maakt hij bloemenhoning die door familie en vrienden erg gewaardeerd wordt.
Langs de zuiderhelling van de Houwaartseberg was Maurice Wuyts jarenlang gepassioneerd bezig met zijn wijnranken. Op ambachtelijke wijze produceerde hij witte, rode en roséwijn. Enkele jaren vinifieerde Maurice ook een beperkt aantal flessen mousserende wijn.
Een likeurstokerij in Betekom met ruim 130 jaar ervaring en 40 eigen creaties. Wij kozen voor de Betekom's Likeur.
Wat begon met het bakken van kilo's granola voor Kom op tegen Kanker, groeide uit tot een echte passie. Huisgemaakte granola, met veel liefde gemaakt...
Limonade van vroeger... of hoe een foto van jezelf als peuter met een grote bak Ritchie, de ambacht van je vader opnieuw tot leven wekt.
De huisbrouwerij van de stad Aarschot, waar sinds 2012 de originele smaak van de Aarschotse Bruine werd teruggevonden.
Een creatief laseratelier uit eigen streek. Meer zelfs, uit eigen straat. Onze overbuur zorgt graag mee voor het personaliseren van onze geschenken.