Producenten

De streekproducten in onze mandjes worden voortgebracht door deze producenten:
  • Bakkerij Rubbens

    Bakkerij Rubbens is een ambachtelijke natuurbakkerij in Tielt. Gestart als familiebedrijf met opa Rubbens in 1932, bleef de bakkerij drie generaties lang in de familie. Intussen namen Jean-Marie Stuckens en zijn vrouw Peggy uit Aarschot in maart 2011 de bakkerij over.

    Meer info

  • Broeder Jacob

    Geïnspireerd door de legende van Broeder Jacob, brouwden Johan Claes en Bruno Verbiest uit Wezemaal een eigen brouwsel. Ze laten hun degustatiebier brouwen door brouwerij Du Bocq te Purnode.

    Meer info

  • Brouwerij Den Druppel

    Of je mag ook zeggen "Beste Hobbybrouwers der Lage Landen", die titel hebben ze in 2015 ontvangen voor hun creatie Druppel Hop.

    Meer info

  • Brouwerij Kortrijk-Dutsel

    Een kleine artisanale huisbrouwerij waar kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. De productie gebeurt nog volledig ter plaatse en handmatig.

    Meer info

  • Brouwerij Van Hellemont

    Er is terug leven in de brouwerij!

    De vier kleinkinderen van Marcel Van Hellemont zetten het werk van hun grootvader verder: met Linus Pils brengen ze een retro-bier op de markt, gebaseerd op de traditionele Gold-Pils uit de jaren '60.

    Meer info

  • Brouwerij Wolf

    Pittige speciaalbieren van hoge gisting. “Gevaarlijk lekker, en net als de wolf vol mystiek, eenvoud en pracht”.

    Meer info

  • Danouise

    De wijngaard van Daniël Vandervaeren ligt op de zuiderflanken van de Houwaartseberg. De typische ondergrond zorgt voor een eigen karakter van de wijn.

    Meer info

  • De Fruittuin

    Een kleinschalig bedrijf in Houwaart, waar Lea en Marcel sinds 1995 appels, peren, fruitsappen en siroop produceren. Ze gingen van start met geïntegreerde teelt en zijn intussen omgeschakeld naar bioteelt.

    Meer info

  • De Kale Ridders

    Bart Landuyt, bio-ingenieur en doctor in de medische wetenschappen, en Bart Liesenborghs, regent tuinbouwschool, begonnen in 2007 te experimenteren met eigen bierbrouwsels. Na heel wat proberen en proeven met behulp van vrienden, kwam de vraag naar commercialisering. Daarom werd een samenwerking aangegaan met De Proefbrouwerij. In samenwerking met professor Verstrepen van de Katholieke Universiteit Leuven werd een supergist ontwikkeld, speciaal voor het bier.

    Meer info

  • De Ster

    De authentieke mosterdmolen die "Jeinke Mosterd" in 1924 kocht, is nog steeds het hart van deze mosterdmakerij in Lubbeek. Alle mosterdzaadjes, waaronder ook gele zaadjes van eigen bodem, worden er fijngemalen tussen de molenstenen.

    Meer info

  • Delvora

    Delvora is een artisanale chocolaterie in Betekom. Hun winkel ademt de sfeer van het ambacht uit: je hebt er een mooi zicht op het atelier waar de chocolade en pralines met veel zorg en vakkennis vervaardigd worden.

    Meer info

  • Fruit Vanhellemont

    Een familiebedrijf in Meensel-Kiezegem dat reeds meer dan 40 jaar actief is. Sinds 1994 bedenken ze ook eigen streekproducten.

    Meer info

  • JAVA

    Een familiebedrijf in Rotselaar, waar al sinds 1935 koffie gebrand wordt. Meer zelfs, Pieter Claes mocht de titel "Beste Belgische koffiebrander 2012-2013" in ontvangst nemen!

    Meer info

  • Liemau

    Langs de zuiderhelling van de Houwaartseberg is Maurice Wuyts gepassioneerd bezig met zijn wijnranken. Op ambachtelijke wijze produceert hij witte, rode en roséwijn. Nu al enkele jaren vinifieert Maurice een beperkt aantal flessen mousserende wijn.

    Meer info

  • Likeuren De Gent

    Een likeurstokerij in Betekom met ruim 130 jaar ervaring en 40 eigen creaties. Wij kozen voor de Betekom's Likeur.

    Meer info

  • Ritchie

    Limonade van vroeger... of hoe een foto van jezelf als peuter met een grote bak Ritchie, de ambacht van je vader opnieuw tot leven wekt.

    Meer info

  • Stefaan Deputter

    Een imker uit Meensel-Kiezegem met reeds 16 jaar ervaring. Tijdens het Vlaams Imkerscongres behaalt Stefaan steeds de maximumscore voor z'n crème honing!

    Meer info

  • Vanessa & Wim

    Jawel, de uitbaters van deze webshop hebben een eigen "streekproduct" op de markt gebracht...

    Meer info

  • Vinobelga - wijndomein Hagelander

    De Hagelandse wijncultuur werd in de jaren '70 door de familie Daems nieuw leven ingeblazen. De 5 hectare wijnranken staan er nog steeds mooi bij en laten zich smaken in kwaliteitsvolle schuimwijn. De familietraditie wordt bovendien geëerd in het "Toeristisch centrum voor de Vlaamse wijn" Vinobelga in Rillaar.

    Meer info

  • Wijngaard ten Gaerde

    Door de jarenlange passie en wijnkennis die vader André sinds de jaren '70 opbouwde, sloeg de microbe over naar zijn zoon Danny. Samen plantten ze in 2010 eigen wijnstokken aan op de Houwaartse berg. Intussen vallen de ten Gaerde wijntjes steevast in de prijzen bij de verkiezingen van Beste Hobbywijnmaker van het Hageland.

    Meer info

  • Zuger

    Annemie Storms en haar man hebben na 20 jaar de bakkersstiel verlaten. En toch bleef het kriebelen...

    Meer info